Skal du leje bil i ferien? Så få gode råd her

Ferie er for nogen ved at være overstået og for andre skal den først lige til at begynde. Når vi tager på ferie, så kan vi godt li’ at leje bil på feriedestinationen, da det gøre det langt nemmere at komme omkring og opleve noget, uden at vi behøver at sætte i en klemt turistbus, taxi eller andet turisttransportmiddel.

Smiling woman receiving keys from a man while sitting on a car

Det er blevet utroligt nemt at booke sin lejebil online, og kan gøres ved blot nogle få klik. Det er dog vigtigt at man tænker sig lidt om inden man booker bilen, og vælger det rigtige biludlejningsselskab – så man ikke går hen og brænder nallerne, og ender med at skulle betale en masse ekstra penge.

Derfor vil vi her på Vildstil.dk give dig et par hurtige råd, som du kan tænke over inden du leje bilen næste gang.

Det skal du tjekke op på når du lejer bil

Der er en række af punkter som man generelt skal være opmærksomme på, når man lejer bil – uanset om det er i udlandet eller i Danmark. Det er dog mest i udlandet at man hører om skrækhistorier i forbindelse med billeje, men derfor bør man tjekke op ved billeje i Danmark også.

Punkter du bør have styr på ved billeje

  • Forsikringen.
  • Aldersgrænsen.
  • Fri kilometer / antal.
  • Lejekontrakten.
  • Fejl og mangler på bilen.

Vi vil uddybe emnerne kort herunder.

Bilforsikring ved leje af bil

Dette er det vigtigste punkt når du skal leje en bil, og her du bør være ekstra opmærksom.

Tjek op på hvor meget ansvar og kaskoforsikringen dækker ved evt. uheld/skade på bilen – og om der er nogle punkter som kaskoforsikringen ikke dækker. Det er vigtigt og mest afslappende hvis man ved at bilen er fuldt-ud forsikret under sin ferie – så man ikke skal bekymre sig om uheld, ridser eller at bilen bliver stjålet.

Dækker forsikringerne ikke nok til at du og familien kan slappe af, så spørg om hvor meget det koster at tegne en ekstra forsikring, som fx dækker selvrisiko beløbet.

Aldersgrænse ved leje af eksklusive biler

Ved leje af dyrere og mere eksklusive biler, kan aldersgrænsen for at leje være sat op. Så er du ung, og vil leje bil, så husk at tjek hvad aldersgrænsen er på netop den bil du vil leje.

Fri kilometer på lejebilen?

Har du planer om at køre langt i den bil du lejer i ferien, så husk for guds skyld at tjekke om den kommer med fri kilometer inklusiv. Nogen udlejningsfirmaer kan kræve x antal kroner over x antal kilometer – hvilket kan gøre lejeprisen langt højere.

Lejekontrakten

Skal først underskrives når du føler dig 100 % sikker og tryg ved at leje bilen. Det vil sige når du har styr på nogle af de punkter vi har nævnt i dette indlæg – samt at du har tjekket bilen for evt. fejl, mangler og skader.

Husk ligesom alle andre kontrakter, at tjekke det med småt – og især hvis du vælger at leje en bil hos et lokalt biludlejningsselskab, hvilket ikke anbefales.

Fejl og mangler

Gå bilen igennem med udlejningsselskabet inden du skriver under på lejekontrakten, og få noteret de mangler ned som der er. Tag billeder som bevis/dokumentation til evt. senere brug – hvis biludlejningen skulle komme bagefter og sige at netop den ridse ikke var der, osv.

Dette indlæg blev udgivet i sommer. Bogmærk permalinket.