Ser du smart ud med cigaret?

Der er mænd der ryger og der er kvinder der ryger. Der er endda unge og teenagere også. Næsten alle aldersgrupper er fanget i denne dødelige vane, med halvt så mange der finder det forfærdelig svært at kvitte cigaretterne. Forholdet mellem mode og rygning har været der i årevis. Mens modellerne ryger på catwalks, til mode messer og ude i byen, bliver folk påvirket af denne trend.

Det er meget forskelligt om folk syntes det ser smart ud med en cigaret – tilknytningen til modebranchen må være opstået fordi, det havde positive fordele. Cigaretterne finder stadig i dag deres vej ind i vores modemagasiner. For et stykke tid siden i et modemagasin holdte en model en cigaret, som en del af modellens ”moderne romantik” tema.

Det er svært at bekæmpe rygning i modebranchen, når supermodeller og designere synligt gør det til et element. Stilikonet Kate Moss bliver regelmæssigt set med en cigaret, og folk mener at dette er en del af hendes image – cool og sofistikere. Der er endda nogle designere som forsøger at knytte deres brand sammen med rygning.

2 model der ryger

På trods af dette mener nogle eksperter, at rygning i de unges øjne er under forandring. Man kan håber det er en tendens der vil komme til at være hos alle de unge, og for den sags skyld også de ældre, da det vil bane vejen frem for en sundere generation.Seneste skud på stamme var et lovforslag omkring at gøre rygning ulovligt for alle, født efter 2000. Generation x og y syntes at være mere anti-rygere. De er vokset op med nogle stærke anti-ryge reklamer og tv kampagner der drives af regeringen. Hvorimod deres forældres generation er opvokset med rygning som positivt og en del af stilen.

Kun tiden vil vise, hvordan forholdet mellem rygning og modebranchen vil panorere ud. Det ser ud til, at der er mange, som ser frem til en længe ventet adskillelse, mens andre stadig håber, rygning og mode vil hænge sammen” udtaler Morten fra Dampshop.

Han er dog fortrøstningsfuld, da de omtalte e-cigaretter er blevet mere populære på markedet – og også i blandt modellerne. “De giver brugerne en lang række fordele i modsætning til de almindelige cigaretter” udtaler Morten. Det er både billigere og (for nogle) sundere at begynde at dampe på e-cigaretter. Et af de vigtigste parametre, udover nedsættelsen af skadelsen af sig selv, så skader man ikke længere folk omkring sig med passivrygning. Man må håber disse e-cigaretter vil være med til at skubbe de almindelige ildelugtende cigaretter ud af denne modeverden, og på sigt så langt, at hverken e cigaretter eller almindelig cigaretter har hjemme her.

Afslutningsvis ser det da også noget smartere ud med en moderne og sund e-cigaret end en kedelig og gammeldags usund cigaret – bare lige en personlig kommentar herfra.

Dette indlæg blev udgivet i livsstil. Bogmærk permalinket.