Sådan opretter du en boligblog

Hvis du er en dekoratør, designer eller bare kreativ så er en blog et stor reklame medie for dig, og det er gratis, med undtagelse af din tid selvfølgelig. At skrive en blog på regelmæssig basis, medvirker til, at du fremstår professionel. Om du blot ønsker at blive taget seriøs, eller ønsker et fremtidigt job, så er dette en oplagt mulighed. Indlægget her udgives i samarbejde med Unitate.dk som til dagligt hjælper nye og eksisterende bloggere med, at oprette og vækste deres blog. 

Følg du de råd, som der gives i dette indlæg, så kan du på meget kort finde ud af, om en bolig blog er noget for dig samt hvordan du laver den.

Bestem din niche eller område af ekspertise og skriv om det som du føler for

5
Hvis du er forvirret og ikke sikker, så bare begynd at skrive. Det skriftelige vil hjælpe dig med at regne det ud. Bare husk på ikke at miste modet hvis dit antal læsere ikke stiger så hurtigt, som du havde håbet på. Dine læsere ønsker enten at lære noget eller blive underholdt.

En række smukke billeder er normalt ikke nok til at få dem til at komme tilbage. Hvis du ikke ved præcis hvad din designstil er, så bare bliv ved med at skrive, efter et stykke tid bliver det indlysende ud fra dine billeder og teksten. Hvis du ikke ved præcis hvad din niche er, så bliv ved med at skriv. Du vil opdage hvad du brænder for. “Der findes flere eksempler på boligbloggere, som ikke startede ud med at være med en boligblog, men senere har tilrettet sig” udtaler boligbloggeren Vinterfryd.dk.

Smukke billeder kommer stadig i anden række, og dit indhold vil altid være i fokus, når du har en boligblog. Det er afgørende at du overvejer hvert enkelt foto du lægger ud på din blog meget omhyggeligt, ligesom du overvejer hvert stykke tekst.

Hvert billede på din blog fortæller en historie om din smag og design æstetik uanset om det er dit billede eller ej. Det ses ofte at folk vælger at følge boligblogs efter deres hvor tæt denne er på deres egen smag, derfor er det vigtigt, at du på sigt finder din smag.

Det er en god ide at linke til hvor du har fundet billedet, hvis du har taget disse fra andre kilder på nettet. Hvis du finder et billede, du kan lide og ikke er klar til at lægge det ud endnu, vil der være fornuftig allerede fra starten, at gemme disse i en smart mappestruktur på din computer. Man har aldrig brug på inspiration til sin boligblog, men dette kommer altid i stimer, så derfor er det en god ide at gemme sine ideer og billeder.

Her er nogle råd når du skal tage dine egne billeder

Når du skal tage et billede med dit eget kamera, er den vigtigste regel, at når du tager billeder af interiør er det meget vigtigt at du har styr på dine lyskilder – naturlige samt blitz. Det ødelægger farve og atmosfære og gør at rummet ser fladt og livløst ud, hvis du ikke har styr på disse elementer.

Følg disse simple tips, når du skal tage billeder til din blog blog:

  1. Tag altid billederne i både vertikal og horisontal format for, at give dig flere muligheder efterfølgende.
  2. Du behøver ikke altid at havde det ønskede fokus i midten af billedet – leg med ideen omkring at forskyde dette i billedet.
  3. For at fange en silhuet, skal du skyde ind i lyset. Lyset behøver ikke altid at være bag dig, du kan få et helt andet billede ved at skyde ind i lyset.
  4. Tag billeder af samme lokation flere gange, ligesom med meget andet, så udvikler du dig løbende. Prøv f.eks. også på forskellige tidspunkter af dagen, samt forskellige tidspunkter af året.
  5. Tag altid dit kamera med dig 🙂

Er du på udkig efter flere råd til, at tage billeder til din boligblog, så anbefaler vi at du læser denne guide samt denne guide.

De ekstre råd herfra

Dette var blot nogle af de gode tips, som du kan gøre brug af, hvis du ønkser at starte din egen boligblog. Herudover kan det være en fordel at bruge noge tid på, at finde en masse boligblogs og få inspiration derfra før du starter din egen. Det er ofte nemmest at starte en blog – og især en boligblog – hvis du har læst på diverse blogs i mage år. Har du så taget springet, og startet din blog, så er her nogle enkelte opstartstips:

  • Udvæg allerede fra starten 3-4 områder du gerne vil skrive omkring. At du ændre disse på et senere tidspunkt er ligemeget, men det er med til at give dig en rød tråd i starten.
  • Benyt dig af koncepter, som du løbende kan tage fat på og som du ved læserene kan lide. Hvis du er en boligblog, så kan det f.eks. være tilbagevendende boligreportager.
  • Vær ikke bange for at være personlig, samt tage kontakt til dine læsere for, at høre deres mening omkring din blog. Mange vil gerne hjælpe dig med, at blive endnu bedre til det du gør.
Dette indlæg blev udgivet i IT. Bogmærk permalinket.