Sådan får du en bedre indretning i din nye bolig

Er du heldig at have investeret i en helt ny bolig, uanset om der er tale om et typehuse, arkitekttegnet hus eller lejlighed – så vil du formentlig gerne designe det helt efter dine og ikke mindst dine families ønsker.

I dette indlæg vil vi give dig 5 tips til når du skal designe dit nye hjem.

Få styr på nipse ting & personlige genstande
Du har dem sikkert også, for det har vi næsten alle sammen: souvenirs og personlige genstande. Det kan være alt fra genstande du købte på ferien i Afrika for 10 år siden, eller arvegenstande fra din familie, mm.

souvenir

Der er tale om minder, historie og genstande som fortæller noget om hvem du er – så man vil gerne beholde disse genstande som udsmykning i huset.
Det kan dog hurtigt blive en smule rodet, og ligne at du ikke har styr på indretning hvis de er at finde overalt i huset. Derfor saml dem på et sted. Har du fx mange små nipse ting – så find en flot og smart bakke og placer dem der, eller saml alle dine minder på en kommode eller andet.

Gør dit hjem mere hyggeligt med bløde tekstiler
Store bløde sofaer, gardiner, tæpper og puder, ja you name it! Det behøver nødvendigvis ikke at være kedeligt at bruge i hjemmet, tværtimod. Det giver nemlig en hyggelig atmosfære – som de fleste gerne vil træde ind i.

Man kan evt. vælge at mixe fx gardinerne afhængig af sæsonen.

Planter er stadig moderne
Mange tror fejlagtigt at grønne planter i hjemmet er noget som hører 80erne til – men sådan er det nødvendigvis ikke. Planter i hjemmet kan være med til at give en god stemning – og samtidig med viser det at du tænker grønt, hvilke sender nogle gode signaler til dine gæster.

Brug tæpper til at samle møblerne i zoner
Tæpper under fx spisebordet kan stadig være et designer hit. Det samler nemlig dine møbler i en form for zone – hvilket gør at man nemmere kan adskille de enkelte rum og funktioner i hjemmet.

Det giver ligeledes en god ro for øjet – og der findes i dag så mange smarte designs, at tæppet ikke behøver ligne noget for 70erne.

Del dit rum med møbler
Har du i din nye bolig fx en kæmpe stue – som du gerne vil have delt op i flere funktioner, så kan det nemt og flot gøres ved at bruge møbler til at dele rummet med.
Brug fx en flot bogreol – eller et andet flot møbel som kan skille rummet af i to. Det er blot vigtigt at møblet er flot fra alle vinkler, ellers vil det hurtigt komme til at de forkert ud i indretningen.

Kilder:
livsstil.guide.dk
Eurodanhuse.dk

Dette indlæg blev udgivet i Interiør. Bogmærk permalinket.